2013. január 10., csütörtök

ördög & pokol

... mármint az idei Húsvétba.
Hogy kerülhetett ilyen szerencsétlenül korai dátumra, azt tán csak a papok tudják :-(

Az a bajom jelenleg, hogy mi Húsvétkor mindig lelépünk valahová, túrázni egy cseppet. Eddig nem is baj, hanem az időjárással lesz majd baj; én már látom előre.

Tavaly például április legvégére esett Húsvét, el is mentünk a Nagy-Fátrába, hihi, aztán Húsvét hétfőn akkora hóviharra ébredtünk, amekkorát még télen se látni. Voltunk túrázni is, de csak a kiszemelt táv feléig jutottunk (jó, max. háromnegyedéig) mert át kellett verekedni magunkat az olvadt havon, ami néhol seggig ért...
Tavalyelőtt a Alacsony-Tátrában voltunk, túraügyileg belefért egy Kis-Zólyom megmászás, meg a partizánfalu, hóügyileg pedig szintén volt akármennyi.
3 éve a Selmecbányai hegyekben végeztük, hó nem volt, mert elolvadt az eső miatt, ami gyászos módon szakadt egész hétvégén. Szal túra nem volt, akkora mazochisták mégsem vagyunk, néztünk inkább várat & kastélyt, az független az időjárástól...

Nos emiatt vagyok bizonytalan az idei húsvéti célpontokkal kapcsolatban. Ahová mennék szívesen, ott hó lesz az tuti, ami meg nem hegy az kanyon, mint. pl. a Jánosík lyukak vagy a Szlovák paradicsom, na ott mi lesz ha nem fagy? Hát áradás! :-( Szal erre jutottam némi elmélkedés után :-(

A világmegváltó ötletet a logikus gondolkodás hozta meg, mert van ám nekem olyan is, höhöhö :-DDDDD Hová menjünk hogy ne legyen hó? Hát délre! Magyarorországot kihúztam, ott voltunk már minden említésre méltó helyen, akkor legyen még délebb. Horvátország például? Miért ne!
Krk sziget például? Voltunk ott nyaralni, 2011-ben, és nagy bánatunkra nem vittünk túracuccot, pedig kellett volna... Szal azóta készülünk vissza, hogy az Obzovát tán meg kéne mászni. 569 m tiszta magasság, mert a tengerszintről indulnánk, ugyebár :-))
Nos ez a legújabb világmegváltó ötletem. Néztem szállásokat, tök olcsók, az itteni húsvéti szállásárakhoz képest pedig ingyen vannak. Pl. egy hegyi kunyhó hármunknak kerülne 70 euró/nap-ba, ott meg egy személy  apartmanban 10-15 euróba. Így még az utiköltség is vígan belefér, lényegesebb melegebb & szebb helyen lennénk, túraügyileg pedig mindjárt lenne 2 szuper mászkálásunk. Első nap a Veli Vrh - Obzova, másik nap meg a Zakam - Planina Mjesec - Hlam (461m).
Vannak képeim is a színhelyről:
Veli Vrh, háta mögött alig láthatóan az Obzova

ilyen  mesés ösvény visz a Planina Mjesec felé

jobb felén a Zakam, csúcskereszttel, csúcskönyvvel, ahogy illik :-)) 

a Hlam és a Planina Mjesec átellenből nézve

Hát ez a terv jelenleg. Már csak valóra kéne váltani valahogyan :-))







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése